Ako volite pečene paprike, ovo je još jedan način da ih spremite. Uglavnom, osim spremanja u zamrzivač, volim, ne, obožavam ih i ovako!
Sastojci
za 5-6 teglica zapremine 680 ili 800 ml:
oko 5 kg mesnate paprike roge
0,5 l ulja
3 dl alkoholnog octa
žlica soli
6-8 režnjeva češnjaka na ploškice nasjeći
pola vezice ili jedna manja peršinovog lista, nasjeckati ne presitno
po želji konzervans, ne mora.
Priprema
Operite paprike i izvadite sjeme.
složite na lim za pećnicu pa ih dobro ugrijte na cca 130°c da postanu mekane, ali da se ne peku! Sterilizirajte staklenke pa u vruće slažite vruće paprike po dužini. Dobro ih natiskajte. Smjesu svih začina i ulja stavite da provrije, pa prelijte staklenke. Neka gore ne ostane ništa do ulje. Konzervirajte u perilici za suđe ( pogledajte savjete). Konzumirati ih možete već za par dana, bolje za tjedan, dva.