/za vegane/
Neobična kombinacija krem juhe, no jako ukusna i brzo gotova. Za manje od pola sata imate juhu ili obrok ako želite jesti samo nešto lagano. Ovo je prikladno i za vegane i vegetarijance, ali i sve gurmane koji vole probati nešto drugačije. Srećom, sad su nam sve namirnice dostupne, pa nije problem nekada i eksperimentirati.
Sastojci
570 g kukuruza iz limenke, ocijeđenog
1 luk
1 režanj češnjaka
1 limeta
2 žlice sjeckanog lista bosiljka
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica karija, praha
500 ml kokosovog mlijeka
200 ml juhe ili temeljca od povrća ( može i voda i pola kocke povrtnog bujona)
sol, papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Kukuruz ocijedite, isperite hladnom vodom pa pecite na papirom obloženom limu 10-ak min. Izvadite pa odvojite 2 žlice sa strane. Za vrijeme pečenja, očistite luk, češnjak i sitno nasjeckajte. Limetu ocijedite. Zagrijte ulje u dubljoj posudi pa pržite luk da porumeni, dodajte češnjak i kratko popržite da zamiriše. Dodajte kukuruz, curry, juhu i kokosovo mlijeko. Kuhajte 2 minute pa ulijte sok limete, sol i papar i kuhajte još dvije minute. Maknite s vatre, štapnim mikserom pretvorite u krem juhu. Servirajte i ukrasite kukuruzom i listom bosiljka, a po želji i čipsom od kokosa.