Zdravi i lagani obrok koji se može napraviti i na grill tavi, ali dok god ima dana da se može boraviti na otvorenom, treba ih iskoristiti i sve peći na roštilju. Sve je skoro posve obično, ali rijetko ovako kombiniramo. Probajte, nadam se da će vam se svidjeti!
Sastojci
za medaljone:
12 medaljona ( za 4 je osobe, uvijek kad nije naznačeno drugačije) – oko 1 kg purećeg filea
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica meda
1 žlica senfa estragon (ili vaš omiljeni)
1 žličica curry praha
1/2 žličice tucanog chillija
žličica praha češnjaka ili jedan režanj protisnut kroz prešu
100 g maslaca sa začinima (ako ne želite kupiti, pustite maslac da se zagrije na sobnu temperaturu, dodate sjeckane listove peršina, bosiljka, timjana, sve što volite, na vrh noža soli pa umotate u foliju u valjak i ohladite. Onda imate pripremljen za kasnije)
sol, papar
za povrće:
4 kukuruza šećerca u klipu
4 luka iste veličine, srednje
2 žlice ulja
2-3 žlice sjeckanog lista mente i isto toliko korijandera ( može i peršin)
sol, papar
šalša:
3 rajčice mesnatije kao volovsko srce ili Amerikaner
1 režanj češnjaka
2 žlice bijelog vinskog octa
3 žlice maslinovog ulja
sol i papar
Priprema
Roštilj zagrijati na srednju temperaturu. Za medaljone pomiješajte sve začine. Medaljone operite, osušite pa u posudi prelijte marinadom. Malo pomiješajte i pokrijte. Ostavite sa strane. Povrće operite i očistite. Pospite sve uljem, posolite i popaprite pa promiješajte.
Za šalšu rajčice nasijecite na kockice. Češnjak naribajte ili protisnite kroz presu. pomiješajte ulje, češnjak, ocat, sol i papar pa prelijte rajčice. Prvo pecite kukuruz i luk. Ako imate gril koji se preklopi onda pecite 15-20 min. ako nemate, stavite na alu foliju pa je preklopite i isto toliko pecite. Više puta zavirite i okrenite. Pred kraj tog vremena, 6-8 min dodajte i puretinu na roštilj direktno i pecite s obje strane da je pečeno, ali pazite da ne postane presuho. Pazite da vas ne prevari boja jer zbog meda prije dobije onu lijepu zlatnu nijansu. Kukuruz narežite na debele šnite, servirajte s lukom pa malo šalše pospite po njima i ukrasite listovima mente i korijandera. Na drugom ovalu složite medaljone i dodajte šnite začinjenog maslaca. Servirajte s preostalom šalšom.