/za post, vegetarijance koji jedu ribu ili bez ribe za vegetarijance i vegane/
Salata kao obrok je postala sve prihvatljivija. Ovako kompletna, barem nutricionistički, doista to može i biti. Ukusna i jednostavna za pripremu. Za 15 minuta imate obrok! U dane posta ili za vegetarijanca dobra promjena od klasičnih obroka.
Sastojci
1060 g ocijeđene mase leće iz limenke (možete je i kuhati, ali pazite da je ne prekuhate)
6 kom mladog luka
200 g cherry rajčica
6 žlica maslinovog ulja
4 žlice bijelog vinskog octa
2 žlice soja sosa
2 žlice chilly sosa (ketchup + chilli, ako nemate pravi)
4 žlice sjeckanih listova svježih začina (peršin, origano i sl.)
oko 700 g tune iz konzerve, može i ljute (vidjela sam da ima ponegdje, može i obična, naravno)
sol i papar
Priprema
Leću isprati i stavite u dublju zdjelu. Luk operite i očistite pa nasijecite na kolutiće. Rajčice isjecite na četvrtine. Ulje, ocat, soja sos, chilli sos, sol i papar pomiješajte. Listiće začina, osim par za ukras, sitno nasjeckajte. Dodajte ih u marinadu pa sve pomiješajte s lećom i povrćem. Na serviranu salatu stavite ocijeđenu tunu i pospite preostalim listićima. I to je to. Jako fino!