Za istinske ljubitelje čokolade ovo je savršeno! Nije klasična čokolada, ali skoro. Svi imamo one koji ne vole slatko, samo čokoladu ili im je čokolada skoro jedina i najdraža slastica. Onda će im ovo biti broj jedan!
Sastojci
200 g tamne čokolade 70%
200 g čokolade za kuhanje, oko 55%
200 g vrhnja za šlag
3 svježa žumanjka
25 g slanih pereca
malo cvijeta soli ili morske soli
Priprema
Obje čokolade fino nasijecite i stavite u dublju zdjelu. Vrhnje dobro zagrijte pa prelijte čokoladu. Pomiješajte u finu glatku smjesu pa malo ohladite ganache. Žumanjke umutite s dvije-tri žlice ključale vode. Pomalo dodajte ganache i mutite. Obložite kvadratnu formu 7 x 28 cm ili 15 x 15 cm. Ulijte čokoladnu smjesu i poravnajte. Na površinu stavite perece pa ohladite preko noći, cca 12 h. Pospite solju i sijecite na komade. Poslužite uz omiljeni napitak!