Pileća prsa jako su česta na našim stolovima, što zbog cijene, što zbog toga jer su mnogi djecu naučili na to ‘čisto’ meso, kao i to što je izvor proteina s malo kalorija pa je prihvatljivo i sportašima i onima koji paze na težinu. U ovoj verziji još su bogatija i zdravija, a ako želite manje kalorija samo izostavite sir za posipanje na kraju. Svakako probajte, posebno sad kad dolazi svježi špinat.
Sastojci
6 kom pilećih prsa, cijelih
500 g svježeg špinata u listu ili 300 g smrznutog
100 g ricotte
začin za juhe po želji ili sol
papar
200 g sira za ribanje (npr. gauda)
malo slatke mljevene paprike
malo ulja
Priprema
S prsa odvojite kožu ako je ima i posolite ili pospite začinom za juhe ili drugim po želji. Ako imate svježi špinat, pecite ga na tavi na malo ulja. Ako imate smrznuti, on sadrži više vode pa prvo pustite da voda ispari, što će potrajati nekoliko minuta. Ja sam imala sjeckani špinat, pa sam postupala isto kao sa smrznutim. Začinite solju i paprom, ili začinom po želji. Pećnicu zagrijte na 220°C. Skinite s vatre, dodajte ricottu i promiješajte. Prsa sa strane na kojoj bude kožica zasijecite nekoliko puta. U ta udubljenja žličicom i prstima ubacite nadjev. Stavite na papirom obložen lim pa pospite ribanim sirom svaki komad i lagano mljevenom paprikom. Pecite oko 30-40 min (ovisno o veličini prsa). Poslužite s prilogom po želji i/ili salatom.