Sočni, ukusni i malo drugačiji faširanci. Medvjeđi luk dok je mlad blažeg je okusa, dok će kasnije imati jaču aromu. Možete ga nasjeckati i spremiti u zamrzivač da ga imate i u drugom dijelu godine.
Sastojci (za 4 osobe)
2 tosta ili 2 kriške bijelog kruha
1 glavica crvenog luka
80 g sjeckanog medvjeđeg luka
500 g miješanog mljevenog mesa
2 žlice svježeg sira
1 jaje
Sol, papar
2 žlice ulja
50 g pasirane rajčice ili isjeckati rajčicu iz konzerve (staklenka)
Dodatak:
150 g milerama
2 žlice ajvara
Priprema
Tost stavite u vodu da omekša. Luk sitno nasjeckajte pa pržite na malo ulja. Pomiješajte meso, iscijeđen tost, jaje, sol, papar, luk, medvjeđi luk i sir. Sve dobro izmiješajte i probajte je li dovoljno začinjeno. Napravite 8 faširanaca, pa ih pecite na malo ulja na relativno tihoj vatri oko 15 minuta, tako da ih okrećete sa svih strana. Posebno zagrijte mileram pomiješan s ajvarom pa poslužite kao prilog uz pečene faširance.