Poslije Uskrsa većinom ne znamo što bismo s kuhanim jajima. Osim salate sa šparogama, evo još jedne ideje. Ukusna salata s kremastim dresingom može biti i obrok. Posebno onima koji žele malo paziti na liniju, zdravlje ili formiraju i oblikuju tijelo. Prvenstveno je jako ukusna!
Sastojci
8 tvrdo kuhanih jaja (8 min)
10 kiselih krastavaca
1 mala teglica ukiseljenih lučica
2 mlada luka
1 stabljika celera
2 rajčice
nekoliko listova salate
za dresing:
3 žice senfa
2 žlice hrena
1 žlica majoneze
sol, papar
malo šećera
150 g grčkog jogurta
po želji pola žličice mljevenog đumbira (daje posebnu notu, ali ako ne volite, ne treba)
Priprema
Jaja ogulite i prepolovite po dužini. Krastavce prepolovite ako su jako sitni, a ako su krupniji prerežite ih na četiri dijela. Lučice ocijedite, ali sačuvajte tekućinu. Luk operite i očistite. Nasijecite po dužini na dva ili četiri dijela, pa onda režite desetak cm duge komade komadiće. Rajčicu nasijecite na kockice, a celer na debljinu do pola centimetra. Operite salatu pa je stavite u zdjelu. Izmiješajte povrće i stavite na salatu. Sastojke za dresing pomiješajte, pa prelijte salatu. Možete poslužiti i odmah na četiri tanjura pa preliti, po želji.