Klasika na svakom stolu, ali neizbježna. Svi imamo neki svoj recept i svi obično volimo kad je nečega više ili manje. Neki vole više krumpira i graška da je manje kiselo, a neki obrnuto. Ne znam jeste li probali nasjeći na kockice jednu jabuku i dodati u salatu. Savršeno! Hrskava je i daje notu svježine. Kod nas je samo jedan problem, djeca tako ne vole, pa ostajemo kod klasike. No i ona je odlična!
Sastojci
200 g graška
300 g krumpira
300 g mrkve
700 g kiselih krastavaca
8 jaja
oko 450 g majoneze
sol i papar
oko 100 g milerama
Priprema
Kuhajte krumpir i mrkvu u ljusci. Ohladite, ogulite i izrežite na kockice. Grašak kuhajte ili koristite onaj iz limenke. Skuhajte jaja i izrežite ih na kocke. Kad se povrće u potpunosti ohladilo, dodajte sitno nasjeckane kisele krastavce i jaja. Zatim dodajte majonezu, sol, papar i mileram. Sve dobro promiješajte i stavite na hlađenje u hladnjak na par sati. Probajte jer povrće upije dio svega, pa nekada treba još začiniti ili dodati majoneze, milerama, nekada čak dodam malo vode od krastavaca. Zna ovisiti i o vrsti krumpira. Poslužite s narescima, pečenkom, hladnim prsima od pure ili sl.