Jako osvježavajući alkoholni napitak, popularni koktel, ali nešto drugačiji od onih klasičnih. Kako džinu ne prolazi popularnost pa ga svi imaju, evo nešto novo. Višnje treba unaprijed pripremiti, ali to možete napraviti i u većoj količini pa spremiti u zamrzivač. Sada je pravo vrijeme za to.
Sastojci
SASTOJCI:
2 cl suhog Vermuta (Martini extra dry)
12 cl džina
2 cl sirupa od višnje (domaći ili Maraska)
5 g morske soli (cvijet soli)
6 zrelih višanja
12 kockica leda
1 bio-limun
Priprema
U 300 ml vode dodajte sol, stavite kuhati pa kad prokuha, ohladite oko 20 min. Višnje stavite u staklenku, prelijte slanom vodom, zatvorite i ostavite u hladnjaku 1 tjedan. Nakon toga ih isperite i po tri stavite na koktel-štapić. U čaše za Martini stavite 2 kocke leda i višnje na štapićima. Bio-limun operite pa ogulite nožićem za trakice. Po jednu-dvije dodajte u čaše na rub. U shakeru miješajte ostale kockice leda, vermut i džin oko pola minute. Koktel procijedite u čaše i u svaku na kraju ulijte po 1 cl sirupa od višnje. Uživajte.