Ova torta nema koga nije očarala! Nitko ne vjeruje da je torta od mrkve tako dobra! A kako neće biti?! Mrkva daje sočnost, orasi nešto pod zub i dio arome, a ova predivna svilenkasta krema to sve spaja u savršenstvo. O kalorijama nećemo jer se uvijek mogu rezati tanke šnite torte. Što nam više treba?!
Sastojci
BISKVIT:
250 g brašna
1 prašak za pecivo
250 g šećera
2 žličice cimeta
300 ml ulja
4 jaja
100 g sjeckanih oraha
500 g naribane mrkve
KREMA:
250 g maslaca sobne temperature
500 g krem sira (Abc, Philadelphia…)
400 g punomasnog kiselog vrhnja
1 žličica ekstrakta od vanilije
220 g šećera u prahu
1 manja naranča
Priprema
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte šećer i cimet pa sve izmiješajte. Uključite mikser pa ulijte ulje i jedno po jedno jaje. Dodajte naribanu mrkvu i sjeckane orahe te kratko sjedinite smjesu koristeći najmanju brzinu miksera. Na okrugli kalup (moj je 26 cm) postavite masni papir i ulijte trećinu smjese. Stavite peći u zgrijanu pećnicu na 160 stupnjeva 45 minuta. Tako ponovite pečenje još dva puta, dobit ćete tri jednaka biskvita (možete dva peći zajedno s uključenim ventilatorom za više nivoa pečenja). Biskvite ostavite da se ohlade.
KREMA
Maslac sobne temperature pomiješajte s krem sirom. Dodajte kiselo vrhnje, šećer u prahu, ekstrakt vanilije, sok od naranče i ribanu koricu naranče, pa zatim sve dobro sjedinite. Premažite kore jednu po jednu, a ostatkom kreme premažite cijelu tortu. Površinu možete ukrasiti po želji. Poravnajte kremu pa ukrasite ili, kao na slici, naribajte bijelu čokoladu, napravite mrkve od fondana i ukrasite šarenim jajima. Naravno, za druge prilike drugačije ukrasite. Ostavite tortu da prenoći u frižideru.