Fine musli pločice s malo drugačijim sastojcima. Ovaj jogurt je hit, svima se svidio, zajedno s pločicama, ali i sam kao jednostavan desert! Pločice su, opet, zgodne za ponijeti, kao međuobrok ili za dozu energije u danu!
Sastojci
100 g maslaca
180 g meda
90 g čipsa od jabuke
250 g zobenih pahuljica
80 g grožđica
100 g mljevenog prženog lješnjaka
1 limun
200 g borovnica
250 g jogurta (najbolje grčki)
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C. Maslac i 150 g meda otopite na vatri miješajući. Čips od jabuke zdrobite u sitne komadiće pa ga pomiješajte sa zobenim pahuljicama. Naribajte koricu limuna i iscijedite sok. Zatim sve, sok, koricu i maslac s medom dodajte zobenim pahuljicama. Manji lim, otprilike 20×30 cm obložite papirom za pečenje. Masu utisnite, poravnajte pa pecite oko 30 min. Da bude zlatne boje. Ostavite da se hladi barem sat vremena. Borovnice s medom prokuhajte i ostavite samo 1-2 min da kuha. Zatim ih ohladite. Sada već pečenu masu odvojite od papira pa oštrim nožem narežite 12 prutića. Neka budu otprilike veličine 10×5 cm. U jogurt umiješajte borovnice prokuhane u medu te sve zajedno servirajte uz pločice.