Recept koji je postao hit kod svih koji su ga probali. Prijatelji stalno pitaju kada ću ih opet praviti, nedavno su se sjetili da ide sezona grožđa. Pa evo recept ovako javno, da i oni mogu napraviti nekada.
Sastojci
Za 10 brusketa:
2 šake lista bosiljka
1 režanj češnjaka
25 g prženih pinjola
1 žlica parmezana
40 ml maslinovog ulja + 2 žlice za baguette + 2 žlice za grožđe
300 g grožđa bez koštica (ako nađete)
100 g svježeg kremastog sira, može biti i sirni namaz
10 kriški baguettea
Cvijet soli ili sl.
1 žlica meda
5 grančica timijana + za ukras
Priprema
U posudu za štapni mikser stavite listove bosiljka, češnjak, pinjole (ili bademe), maslinovo ulje, parmezan i napravite pesto. Ugrijte pećnicu na 190°C. Operite grožđe, otkinite bobice pa stavite na papirom obloženi lim. Pošpricajte s dvije žlice maslinovog ulja, stavite grančice timijana između njih i pecite 12-15 min dok malo ne ‘uvenu’. U međuvremenu nasijecite baguette. Pospite maslinovim uljem pa prepržite do zlatne boje. Kada se malo ohlade, namažite svježim sirom (malo ga posolite i popaprite) i pestom, te po potrebi dodajte još malo začina. Složite grožđe pa nakapajte malo meda na vrh i ukrasite timijanom. Servirajte uz lagano bijelo vino.