Najbrži i najjednostavniji recept za kremasto savršenstvo! Nekoliko minuta pečenja, dvije minute miksanja i to je to. Pranje voća je najdugotrajnije! Ovime ćete oduševiti i velike i male!
Sastojci
- 1 žlica maslaca
- 6 listova vučenog tijesta za pite
- pola limuna
- 500 g mascarponea
- 200 ml vrhnja za šlag
- 4 žlice šećera u prahu
- 40 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g borovnica
- 200 g malina
- ribizli
- marelice ili breskve
- ili sl. sezonsko voće
- listići mente
Priprema
Zagrijati pećnicu na 180°C. Maslac otopiti na vatri pa malo ohladiti. Listove za pite mazati maslacem, posuti s malo šećera u prahu pa ponoviti s još dvama ostalim listovima. Prerezati na četiri dijela. Svaki na srednjem dijelu bockajte vilicom. Sad uzmite kalupe za veće muffine ili crème brûlée, lagano premažite maslacem i stavite u zdjelice tako da prstima utisnete koliko možete, a da rubovi vire.
Pecite 3-6 min da lagano porumeni, rubovi malo više. Izvadite iz kalupa na rešetku i pustite neka se ohlade. Limun iscijedite, mascarpone, šlag, šećer, vanilin šećer i limun umutite. Voće očistite i narežite po želji. Košarice pred posluživanje napunite kremom i ukrasite voćem. Pospite šećerom u prahu i poslužite.