Nekada mi ostanu bjelanjci, a nekada se potrudim da ostanu…ovo je tako fino! Okusom slično Pavlovoj, samo druga forma. Bjelina koja je neodoljiva! Probajte i s drugim voćem: maline, mandarine, zrele, svježe oguljene breskve i sl. Najbolja je s kiselijim voćem koje poništi slatkoću ovog pjenastog biskvita!
Sastojci
4-6 bjelanjaka
250 g šećera
po pola žlice vode i octa
žličica škrobnog brašna
500-700 g kupina, borovnica, crnih ribizla i crnih ogrozda
250 ml vrhnja za šlag
Priprema
Za biskvit mutite čvrsti snijeg od bjelanjaka s malo soli pa lagano dodajte šećer, stalno miksajući. Ulijte vodu i ocat, malo još mutite pa pecite jednu veliku koru na papiru za pečenje, na limu veličine pećnice. (Ja sam posula papir listićima badema pa nanijela smjesu, možete i vi, a i ne morate). Biskvit peći oko sat vremena na 160°C da se više suši nego peče i da ostane bijel. Ohladite. Očistite voće. Umutite šlag. Mažite koru šlagom, pospite kupinama i lagano urolajte. Ohladite i uživajte!