Činjenica je da svi, a naročito djeca, izbjegavaju povrće. Možda ovako zapečeno ne bude svima mrsko. Osobno bih mogla stalno jesti brdo povrća, ali i kod mene ga jedni vole, jedni ne, pa smo uvijek u pregovorima. Probajte ovu kombinaciju, možda je vaši zavole! Povrće možete mijenjati ovisno o ponudi i tome što volite. Također i tjesteninu. Domaća je najbolja, ali nju ću praviti kada temperature barem malo padnu!
Sastojci
250 g svježih raviola sa sirom ili sl. (tortellini)
1 vezica raštike (pola glavice kelja)
1 veći ili 2 manja poriluka, do tamnog dijela listova, oni su prežilavi
2-3 mrkve
150 g ribanog sira, bolji je neki aromatičniji, ali može i gauda i sl. ako ne volite jače sireve (ementaler, ovčji ili zreliji trapist)
200 ml vrhnja za kuhanje
sol
začin za juhe
papar
Priprema
Kuhajte oguljene i izrezane mrkve na komade duge oko 2 cm, al dente. Tako kuhajte i tjesteninu, u slanoj vodi. Raštiku kuhajte kratko u posoljenoj vodi, kao i očišćeni poriluk, 2-3 min, da ne omekša.
U vatrostalnu posudu stavite raviole, kelj izrežite, poriluk narežite na kolutiće, dodajte mrkvu, pospite začinom i paprom, izmiješajte pa stavite na tijesto. Prelijte vrhnjem za kuhanje i pospite sirom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 min na 200°C. Poslužite toplo.