Ne znam što je od tog dvoje zdravije. Još fermentirano! Zdravlje u boci. Jedino, ako vam je previše ljuto s ovom količinom hrena, smanjite je. Nadam se da će vam se svidjeti!
Sastojci:
za 6 teglica oko 500 ml:
2 kg cikle
800 g hrena
4 crvena luka
200 g šećera ( može i do 400 g ako volite da je cikla slađa)
600 ml jabučnog octa
4 žlice sjemenki senfa
6 listova lovora
sol
Priprema:
Ciklu operite dobro i četkicom, pa stavite kuhati u slanu vodu oko 45 min. Odmah je šokirajte hladnom vodom neka se ohladi, pa ogulite. Za to vrijeme pripremite staklenke (savjeti). Očistite hren i ogulite. Sijecite uzduž u trake cca 3 mm. Luk očistite i isijecite na tanke kolutove. U jedan veći lonac stavite 1,5 l vode, dodajte ocat, 3-4 žlice soli, senf sjemenke i lovor. Neka sve prokuha. Luk i hren dodajte pa kuhajte 10 min. Za to vrijeme nasijecite ciklu na deblje kolute pa ih dodajte i neka samo kratko prokuhaju. U vruće tegle napunite, pa odmah zatvorite. Konzervirajte u pećnici, perilici suđa ili samo okrenite, pogledajte metode u savjetima. Dobro spremljeno sigurno može trajati 1 godinu.