Najbolji i najbrži slani krekeri koje znam! Možete ih praviti u raznim oblicima, samo pripazite jer se ovo tijesto ne voli previše mijesiti. Zato je najjednostavnije raditi oblike ravnih linija. Sitnije, krupnije tanje, deblje, po želji. Probajte, super su!
Sastojci
200 g maslaca
400 g tvrđeg mozzarella sira
400 g brašna
1 jaje
2 žličice praška za pecivo
žličica soli
1 žumanjak
Priprema
Maslac sobne temperature umiješati žicama za tvrda tijesta s preostalim sastojcima i zamijesiti od toga tijesto. Nije potrebno puno miješenja. Ostavite u hladnjaku barem 1h .Možete napraviti i navečer i ostaviti da prenoći. Razvucite tijesto između dva papira za pečenje, preklopite ga 2 puta pa ponovite. Isijecite na trakice i premjestite na lim obložen papirom za pečenje. Premažite žumanjkom i pospite sezamom ili makom i sl. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta, ali pogledajte već poslije deset, ovisno o debljini i veličini štapića. Mogu stajati u dobro zatvorenoj kutiji tjednima, ali ne brinite, neće! Dobar tek.