Nešto brzo i jednostavno! Može se nazvati i studentska varijanta s tjesteninom. Studenti su poznati da im je tjestenina namirnica br. 1 jer je brza za spremanje i daje bezbroj mogućnosti. Ovo je također jedna zgodna i brza kombinacija.
Sastojci
1/2 vezice bosiljka
500 g špageta
sol
150 g šunke
1 luk
100 g gaude
200 g mladog luka
1 žlica maslinovog ulja
3 žlice koncentrata rajčice
1 žlica brašna
800 g sjeckane rajčice
papar
Priprema
Bosiljak operite i otresite vodu s njega, zatim veću vatrostalnu zdjelu premažite maslacem. Špagete skuhajte al dente u puno slane vode te ih ocijedite. Izrežite kuhanu šunku i crveni luk na kockice.
Potom naribajte sir, sitno nasjeckajte bosiljak te očistite i narežite mladi luk na kolutiće. Luk dinstajte na ulju dok ne postane proziran, umiješajte koncentrat rajčice, a zatim dodajte brašno i nasjeckanu rajčicu.
Začinite s paprom, soli i bosiljkom te pustite da prokuha. Šunku i mladi luk ravnomjerno umiješajte u špagete. Umak od rajčice izlijte u vatrostalnu zdjelu.
Špagete vilicom smotajte u gnijezda i zatim ih oprezno složite na umak. Špagete zatim pospite naribanim sirom i 15 minuta pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C.