Skoro kao domaći sladoled, ali ipak kolač na neki način. Uz sasvim malo truda, imate jako fini hladni desert za vruće ljetne dane. Voće možete mijenjati, a ukusno je i bez voća pa možete servirati s raznim umacima od čokolade, karamele ili po volji. Puno energetski dobrih i bogatih namirnica su još jedan plus ovog finog deserta.
Sastojci
2 žlice kokosovog ulja
110 g datulja
8 g kokosa
60 g oraha
Malo soli
350 g malina
130 g meda
5 žumanjaka
110 g šećera
Vanil šećer
350 g jogurta
150 g milerama
Priprema
Kokosovo ulje otopite. U sjeckalicu ili blender stavite datulje, orahe, ulje, kokos i malo soli pa sve zajedno sameljite u grube komadiće. Stavite papir za pečenje u duguljasti kalup promjera otprilike 8 x 28 cm. Dobro poravnajte i pritisnite pa zaledite. Za to vrijeme napravite pire od 80 g malina i 20 g meda. Žumanjke, šećer i med mutite pa kuhajte na pari uz miješanje oko 5 min. Prebacite smjesu u drugu zdjelu pa mutite još oko 4-5 min dok se ne ohladi na sobnu temperaturu. Pola srži vanilije ili žlicu tekuće arome ili vanil šećer dodajte jogurtu i mileramu pa promiješajte. Zatim tu masu pomiješajte s masom od žumanjaka. Kada ste je izjednačili, umiješajte pire od malina, ali tako da smjesa ostane šarena, izgledom da podsjeća na mramor. Smjesu zatim izlijte u kalup s ohlađenim dnom, gore složite maline koje ćete malo utisnuti u kremu. Stavite nazad u zamrzivač preko noći. Režite vrućim oštrim nožem na 10 komada i poslužite odmah.