Jako prhki keksi, ali i jako ukusni. Za ljubitelje kikirikija ovo je nezaobilazan recept! Ako ne volite tako prhke kekse, dodajte jedno jaje.
Sastojci
250 g neslanog kikiriki maslaca
150 g maslaca
120 g smeđeg šećera
1 prašak za pecivo
300 g brašna
žličica tucanog chillija (možete preskočiti ako vam zvuči nespojivo)
100 g kikirikija
cvijet soli ili morske soli po želji
Priprema
Kikiriki maslac, maslac i šećer mutite mikserom. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i chilli. Dodajte u maslac pa pomiješajte žicom za tvrda tijesta. Rukama napravite kuglu, umotajte u foliju pa spremite na hladno minimalno 30 min. Za to vrijeme kikiriki očistite i grubo nasijecite. Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite 2 lima i obložite ih papirom. Od tijesta napravite 30 kuglica od oko 30 g. Stavite na lim pa vilicom dva puta u križ pritisnite. Pospite kikirikijem i po želji dodajte malo soli. Pecite na srednjoj jačini, jedan iza drugog po cca 15 min. Ohladite pa probajte. Možete ih i spremiti u metalnu kutiju u kojoj na hladnom mogu stajati do 30 dana. Ako vam nisu dovoljno slatki, slobodno pospite šećerom u prahu ili dodajte još šećera.
TIP:
Ako koristite veganski maslac ili margarin, onda je pogodno i za vegane.